اين استاد دانشگاه با بررسي شواهد، اسناد و مدارک از جمله گلمهرها، کتيبهها و به خصوص سکهها که به زبان پهلوي نوشته شده است ثابت کرد که خط اوستايي در زمان خسرو اول ساساني مکتوب شده است بدين معني که در زمان ساسانيان مکتوب شده و تا اوايل اسلام تحول پيدا کرده و تثبيت شده است.
پرفسور \"کارلو چروتي\" خاطر نشان کرد: خط پهلوي خطي پر ابهام به شمار ميرود و ابهام بعضي گونههاي آن نظير پهلوي کتابي بيشتر از بقيهاست. خاصيت ديگري که در تمام گونههاي خط پهلوي وجود دارد وجود هزوارش در نوشتههاست.
استاد دانشگاه رم در ادامه افزود : هزوارش که به صورت هزوارشن و اوزوارشن و صورتهاي مشابه ديگر هم در زبان فارسي آمدهاست به اين معني است که در نوشتن متنهاي پهلوي گاه کلمهاي را به آرامي مينوشتند ليکن هنگام قرائت فارسي ميخواندند.
رئيس انجمن ايران شناسان اروپا تصريح کرد :خط پهلوي که خطي پر ابهام بود براي ثبت دقيق اصوات مفيد نبود و حتي ميتوانست باعث اشتباه در قرائت شود. از اين رو در زمان ساسانيان براي نوشتن اوستا خط اوستايي از روي خط پهلوي کتابي ابداع شد. خط اوستايي خطي فوقالعاده دقيق و بدون ابهام بود و حرفهاي آن منفصل بودند. در بعضي متنهاي پهلوي واژههاي دشوار و دور از ذهن گاه به خط اوستايي نوشته ميشدند.
اين گزارش ميافزايد؛ اين سخنراني پنجمين نشست از سلسله سخنراني هاي علمي پژوهشکده زبان و گويش پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بود که امروز در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد.
114/
انتهای پیام/